Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaGoogle patentira automobil kojim će se upravljati putem pokreta i gesti
Google patentira automobil kojim će se upravljati putem pokreta i gesti

Google patentira automobil kojim će se upravljati putem pokreta i gesti


Dok se vozimo po cesti, i tada komuniciramo s drugim sudionicima u prometu – mašete rukama npr. motoristima. No, u Googleu su se dosjetili nešto novo.

Čini se kako bi upravo “geste” odnosno pokreti ruku mogli biti novi način komunikacije između vozača i automobila. Određeni pokreti bi se zaista mogli pretvoriti u komande s kojima ćete kontrolirati svoj automobil. Ili bolje rečeno – voziti ga. ova je priča potekla iz kalifornijske tvrtke Skynet koja je oko tog projekta počela komunicirati sa svemogućim Googleom.

Konkretno, patent prikazuje određeni broj pokreta koji će biti vozačima omogućiti neke dodatne mogućnosti u upravljanu automobilom. Primjerice, ako pomaknete ruku prema gore ispred kontrole klime ubrzat će se rad ventilatora, i obrnuto. Pomicanjem ruke desno ili lijevo pojačat će se hlađenje, i obrnuto. Ove se funkcije mogu koristiti s vozačkog sjedišta. Isto tako, moguće je i npr. otvarati i zatvarati prozore. No, to je tek samo vrh tehnološkog brijega, to je tek početak

Kako eksperiment bude napredovao, tako će se širiti i mogućnosti i nove funkcije, recimo upravljanje radio primjenikom, korištenje navigacije i slično.

Zanimljive nam stvari nosi budućnost, zar ne? 🙂

Google patentira automobil kojim će se upravljati putem pokreta i gesti