Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaGoogle Autonomous Car – automobil bez vozača spreman je za proizvodnju

Google Autonomous Car – automobil bez vozača spreman je za proizvodnju


Još je u svibnju ove godine Google predstavio svoj “autonomni” automobil koji ne treba vozača, a prima putnike. Google Autonomous Car nema niti upravljač niti papučicu gasa. A kreće se kamo želite.

Google Autonomous Car nema one mnoge tipične stvari koje automobili imaju. Prototip je testiran intenzivno i prvi cestovni primjerak možete očekivati u bliskoj budućnosti. Kada točno, teško je reći, no ovaj prototip koji vidite na slikama vrlo je blizu izgleda onog pravog proizvodnog modela.

Možda vam se na prvi pogled ne čini lijep, nekako je više smiješan. Ali je praktičan. Možda je ovo novi smjer u razvoju automobila, kada nam više neće biti važno kako on izgleda jer njime nećemo niti upravljati. Ako vas podsjeća na Johnny Cab iz filma Total Recall (1990) s legendarnim Arnoldom Schwarzeneggerom, onda ste na pravom putu.

Ovaj prototip Google testira već godinama. Ovaj model ima upravljač i papučicu gasa tako da vozač može (ako želi) upravljati vozilom, no u budućnosti, u onom prodajnom modelu, oni će nestati. Do sada je Google obavljao testiranja na svojim vlastitim poligonima, a saznajemo kako će na pravu cestu izaći početkom iduće godine.

Ako živite u Kaliforniji u SAD-u, možda negdje ugledate ovog smiješnog mališana bez vozača… 🙂

Google Autonomous Car - automobil bez vozača spreman je za proizvodnju 02

Google Autonomous Car - automobil bez vozača spreman je za proizvodnju 03

Google Autonomous Car - automobil bez vozača spreman je za proizvodnju 04