Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiGoodyear/LSE: istraživanje o sigurnosti u cestovnom prometu

Goodyear/LSE: istraživanje o sigurnosti u cestovnom prometu


Goodyear i Londonske ekonomska škola (LSE) istražit će kako vozači na cesti utječu jedan na drugoga te na sigurnost u prometu.

Goodyear i Londonska škola ekonomije i političkih znanosti (LSE – London School of Economics and Political Science) provest će inovativan istraživački projekt o sigurnosti u cestovnom prometu. Istraživači s Odjela za socijalnu psihologiju u LSE primijenit će najnovije istraživačke metode s područja socijalne psihologije  o sigurnost na cesti kako bi ponudili dublji uvid u ponašanje sudionika u cestovnom prometu širom Europe. U istraživanju će pokušati utvrditi međusobni utjecaj vozača, njihov odnos prema drugim vozačima i njihov utjecaj na rizičnu vožnju.

Spomenuta suradnja za Goodyear predstavlja dodatan korak u nastojanju kompanije za većom sigurnosti u cestovnom prometu čime želi obogatiti raspravu o sigurnosti na cesti novim statističkim podacima i istraživačkim projektima koji potiču izradu preporuka kako bi se učinkovitije bavili tim važnim društvenim pitanjem.

Prije ovog istraživanja, Goodyear je u protekle tri godine proveo tri istraživanja o sigurnosti u cestovnom prometu – među mladim vozačima (2012.), instruktorima vožnje (2013.) i roditeljima mladih vozača (2014.). Jedan od ciljeva svih navedenih ispitivanja bio je ukazati na potrebu veće suradnje između  roditelja, mladih vozača i instruktora vožnje kako bi se djecu osposobilo na sigurnu i odgovornu vožnju.

Goodyeari LSE - istraživanje o sigurnosti u cestovnom prometu 02