Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportGlobal RallyCross Texas: Marcus Grönholm opet pobijedio, dominantno ispred Tannera Fausta

Global RallyCross Texas: Marcus Grönholm opet pobijedio, dominantno ispred Tannera Fausta


Sjajni Finac, bivši svjetski prvak u reliju, nakon pobjede na prvoj rallycross utrci u Charlotteu, pobijedio je i u drugoj voženoj na jugu SAD-a, na Texas Motor Speedwayu.

U Texasu je, kao i inače, bilo vatreno, onako južnjački. Marcus Grönholm je uspio upisati drugu pobjedu, dominantno vozeći ispred drugoplasiranog i isto tako odličnog Tanner Fausta, a vidjeli smo i dvije crvene zastave, tri odvojena starta, te hrpe odustajanja zbog mehaničkih problema. Ipak, pamtit ćemo ovu utrku i po najvećoj skok-rampi ikad postavljenoj na jednom rallycross prvenstvu, ili kako su rekli komentatori – najvećoj na svijetu.

Dave Mirra je, primjerice, imao problema sa jednim skokom na treningu, tako da nije uspio pokrenuti automobil u prvoj rundi. Travis Pastrana je odustao prije kraja utrke, Toomas Heikkinen je greškom išao kraćim dijelom utrke (shortcut) tako da je diskvalificiran, dok je simpatički Buckey Lasek sletio sa skoka. Andyja Scotta je izgurao Samuel Hubinette i nabio ga u gumenu barijeru, dok je Ken Block ponovo odustao zbog mehaničkih problema.

Problema nije bilo za Tannera Fousta, Marcusa Grönholma i Briana Deegana koji su bili vodeći u prvoj rundi, a ponovo se najbolje snašao Finac koji je dokazao kako je odlično pripremljen za utrkivanje, kao i njegova Best Buy Ford Fiesta.

Nakon dvije utrke na ljestvici je vodeći Marcus Gronholm s 43 boda, drugi je Tanner Faust s 37, a treći Stephan Verdier s 26 bodova. Do kraja sezone voze se još četiri utrke, sve je otvoreno. Kompletnu vozačku ljestvicu potražite ovdje. Prvu utrku voženu u Charlotteu možete pronaći – ovdje.

Portal Automanija prvi vam u Hrvatskoj donosi kompletnu 2. utrku Global RallyCross prvenstva, po nama puno interesantnijeg od same kraljice autosporta – relija. Sorry, ali rallycross je zakon 🙂