Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportGlobal RallyCross Championship (GRC): Tanneru Faustu pobjeda i ovogodišnje prvenstvo

Global RallyCross Championship (GRC): Tanneru Faustu pobjeda i ovogodišnje prvenstvo


Posljednja šesta utrka GRC prvenstva bila je u znaku Tannera Fausta, koji je u svojoj Rockstar Energy Etnies Ford Fiesti odnio drugu pobjedu za redom i tako osvojio prvenstvo.

Prvenstvo je odlučeno nakon ponovnog starta. Naime, prvo je finale poništeno nakon šest krugova jer je Ken Blockova Monster World Rally Team Ford Fiesta počela dimiti, nakon čega se zapalila na stazi. Foust je već ranije uspio prestići Blocka, tako da je već tada imao čist rezultat.

“Ken je dobro startao, a ja sam se doslovno zalijepio za njegov branik. U jednom trenutku sam osjetio kako je malo pogriješio i ostavio mi dovoljno mjesta da ga prestignem”, rekao je Faust.

Prije finalne utrke Foust je imao šest bodova prednosti ispred Briana Deegana. Prednost je dodatno povećao pobjedom na posljednjoj SEMA utrci u Las Vegasu i okrunio se vrlo zanimljivom titulom GRC prvaka.

Global RallyCross prvenstvo je vrlo zanimljivo i atraktivno i za gledatelje i za TV praćenje, jer se vozi po kružnim stazama i po različitim podlogama (asfalt, zemlja, atraktivni skokovi i prepreke). U utrci se pojavljuju automobili (kao što je Ford Fiesta, Subaru Impreza ili Dodge Dart koji pod haubom imaju oko 650 konja i koji do stotke ubrzavaju za manje od dvije sekunde.

U nastavku vam nudimo pregršt videa. Prvi je s prošle utrke u Las Vegasu, a posljednjih sedam dijelova je sa SEMA utrke, također u Las Vegasu. Uživajte, jer vam Automanija.com jedina u Hrvatskoj donosi ovo atraktivno prvenstvo. Mi svakako jesmo. I jedva čekamo novo prvenstvo.