Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportGlobal Rallycross Championship 2012 – do kraja sezone dvije utrke , obje u Las Vegasu

Global Rallycross Championship 2012 – do kraja sezone dvije utrke , obje u Las Vegasu


Vrlo zanimljivo rallycross prvenstvo nastavlja se utrkom u Las Vegasu. Četiri su vožene, preostale su još dvije. Posljednja se utrka vozi u Las Vegasu, na 2012 SEMA Showu.

Svi vi koji redovito pratite Automaniju, znate kako je SEMA Show u stvari sajam tunerskih i prerađenih automobila i dodatne opreme, onako “seljački” rečeno. Radi se o najvećem sajmu ovakve vrste koji se redovito svake godine održava u Las Vegasu. U kombinaciji s GRC utrkom, to je dobitna kombinacija.

“Već neko vrijeme surađujemo sa SEMA-om i kada smo im predložili da se posljednja utrka vozi  u okolici sajma, bili su oduševljeni. Ovo je odlična prilika i za promociju SEMA sajma i GRC prvenstva koje brzo raste. S druge strane, bolidi koji se natječu u GRC prvenstvu su u potpunosti prerađeni odnosno tunirani automobili, a što je tema ovog sajma”, objašnjava Brian Gale, suosnivač i predsjednik GRC-a.

Utrka će se održati prvog dana SEMA sajma, 30. listopada, na stazi koja je posebno pripremljena za ovu utrku, a nalazi se na području Las Vegas Convention Centra.

“Motosport inspirira milijune kupaca širom svijeta. Vrlo smo uzbuđeni što će GRC dolazi u Las Vegas i to na naš SEMA Show tjedan. Godinama pružamo posjetiteljima jedinstvenu priliku da vide industrijski napredak u tuniranju automobila, a sada to mogu vidjeti i u akciji na trkaćoj stazi”, dodao je Chris Kersting, predsjednik i izvršni direktor SEMA sajma.

A na nama je da se strpimo još 20-ak dana do slijedeće utrke, odnosno još mjesec dana do posljednje sezonske GRC utrke. Jedva čekamo 🙂

Na ovom linku – Global RallyCross Championship (GRC) – pronaći ćete video svih dosadašnjih utrka, njih četiri (Charlotte, Texas, Los Angeles, New Hampshire). Svakako ih pogledajte, utrke su daleko zanimljivije od klasičnog relija.