Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliGeneva Motor Show: SEAT IBE Concept

Geneva Motor Show: SEAT IBE Concept


Geneva Motor Show: SEAT IBE ConceptU španjolskom Seatu ne spavaju, to je definitivno. Novi futuristički dizajnirani model koji vidite na slici novi je Seatov električni koncept automobila kojeg su jednostavno nazvali IBE. Svoju premijeru doživljava na auto salonu u Ženevi, u proizvodnju kreće 2014. godine, a prodaji će se naći tijekom 2015. godine.

Ovaj kompakt s vrlo efikasnim pogonom idealan je za gradske ulice, tvrde u Seatu. IBE Concept je "2+2 seater", što znači da ima dovoljno prostora za poveze četiri odrasle osobe. Dizajniran je tako da pruža maksimalno prostora u unutrašnjosti, a da je njegov vanjski izgled i dalje nevjerojatno poželjan.

Pogon ovog španjolskog ljepotana dolazi iz elektromotora montiranog na prednjim kotačima, a koji razvija 102KS, a kojeg pokreću litij-ionske baterije. Do stotke će ubrzati za solidnih 9,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 160 km/h. Težak je okruglih 1.000 kilograma.

Ono što je posebnost ovog modela je i sofisticirana komunikacijska oprema, tako da ćete moći ostvariti nešto što oni zovu "car-to-x communication", odnosno automobilom komunicirati s drugi komunikacijskim uređajima. O čemu se točno radi nije specificirano, ali naša je pretpostavka da se to odnosi na mobitele, iPhone, smartphone uređaje i slično, ali i na sigurnosne prometne uređaje, prometnu signalizaciju i slično.

Geneva Motor Show: SEAT IBE Concept