Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiGeneva Motor Show: Ford Focus Wagon, simpatični karavan

Geneva Motor Show: Ford Focus Wagon, simpatični karavan


Geneva Motor Show: Ford Focus Wagon, simpatični karavanLinija novog Ford Focusa četvrte generacije proširena je za još jedan model, a to je Focus Wagon, koji svoju premijeru doživljava na auto salonu u Ženevi. Ovo je peti automobil koji je razvijen na Fordovoj platformi iz C-segmenta, a kojeg namjeravaju prodavati globalno, dakle širom svijeta, već od 2012. godine.

U američkoj se kompaniji nadaju kako će godišnje proizvoditi i prodavati oko 2 milijuna primjeraka. Posebni elementi koje ćete primijetit na ovom automobilu su krovni nosači, kompaktni krovni spojler te poseban sustav zatvaranja stražnjih vrata.
Ispod ove globalne platforme nalazi se efikasni Fordov 2,0 litarski 4-cilindrični DOHC motor s direktnim ubrizgavanjem, spojen na novi PowerShift dual-clutch mjenjač. Ova kombinacija ponovo bi trebala gurnuti Fordove modele u sam vrh, odnosno ponuditi novu tehnologiju po pristupačnoj cijeni u vrlo napučenoj klasi kompaktnih automobila.

Ford će u Ženevi predstaviti i novi 4-cilindrični EcoBoost motor koji je ekološki orijentiran, kao i novu RS klasu. Od ostalih modela spomenimo i novi Focus Sedan četvrte generacije te kompakt s petorim vratima, kao i C-MAX i Grand C-MAX monovolumeni temeljeni na Focusovoj platformi.

Kako saznajemo, novi će se Focus u prodaji naći početkom iduće godine.

Geneva Motor Show: Ford Focus Wagon, simpatični karavan