Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportGeneral Motors se namjerava vratiti u World Rally Championship

General Motors se namjerava vratiti u World Rally Championship


Nakon 20 godina izbivanja General Motors se namjerava vratiti u elitno autosportsko natjecanje, svjetski reli kup – World Rally Championship. O tome razmišljaju neko vrijeme kao dio strategije oživljavanja njihove europske Opel divizije, koja ostaje neprofitabilna u Europi.

Ovu je informaciju potvrdio i Nick Reilly, predsjednik europskog ogranka GM-a. Reilly smatra kako će nedavno postignuti uspjesi u auto sportu dodatno potaknuti mlađe kupce na kupovinu njihovih vozila. "Sport je vrlo važno područje, a mi imamo vozila za natjecanje. Važan nam je imidž naših automobilskih marki. Imamo dosta uspjeha u sportu, što se ne može reći za Opel i Vauxhall koje dodatno želimo popularizirati", tvrdi Reilly.

Trenutno se u reliju natječu samo dvije momčadi – Ford i Citroen, a do prije nekoliko godina bili su tu i Subaru, Mitsubishi i Suzuki, a koji su se iz natjecanja povukli zbog financijskih razloga.

Podsjetimo se, GM je ostvario vrhunski rezultat u WTCC osvojivši prvenstvo sa svojim Chevrolet Cruze touring automobilom. Ako se to ostvari, bit će zanimljivo vidjeti ih i u WRC-u.