Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiGeneral Motors od 1908. godine proizveo 500 milijuna vozila

General Motors od 1908. godine proizveo 500 milijuna vozila


General Motors i Opel ovih su dana obilježili veliki događaj – proizvodnju 500-milijuntog vozila od osnutka tvrtke 1908. godine.

U Opelovoj glavnoj tvornici u Rüsselsheimu bilo je svečano ovih dana. Upravo tamo proizveden je jubilarni 500-milijunti automobil General Motorsa, bijela Zafira Tourer. Automobil je poklonjen Anni Katharini Dionysius, koja je namjeravala kupiti automobil, a dobila ga je ‘džabe’. Ključeve joj je predao glavni izvršni direktor opela Karl-Thomas Neumann, a svečana primopredaja održana je u povijesnom ambijentu Opelove garaže oldtimera.

– Za mene je ova obljetnica puno više od impresivnog broja jer 500 milijuna automobila znači 500 milijuna kupaca, priča i iskustava. Stoga tim kupcima kažemo ‘hvala’ 500 milijuna puta zbog njihove vjernosti i povjerenja jer nam je čast imati tako važnu ulogu u njihovim životima – rekao je Neumann.

Opel500Millions-1

U jedinstvenoj brojci od 500 milijuna vozila, s kojom se ne može pohvaliti nijedan drugi proizvođač, Opel je sudjelovao s proizvedenih 68 milijuna. Opel je automobile počeo proizvoditi 1899. godine, a GM-u pripada od 1929. godine.

GM je obljetnicu proslavio globalno. Istovremeno s proslavom u Rüsselsheimu vjerni su kupci bili pozvani u proizvodne pogone grupe u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Kini. Anna Katharina Dionysius jedan je od pet kupaca širom svijeta kojima je prilikom obilježavanja ovog značajnog postignuća poklonjen novi automobil.

– Tijekom 2015. očekujemo da ćemo širom svijeta dnevno proizvoditi više od 1000 automobila po satu, 24 sata na dan. Ukupno to je volumen od 10 milijuna vozila, najviše u našoj povijesti. Ovu uistinu impozantnu brojku gledam kao 10 miliuna prilika da još jednom potvrdimo kakva smo kompanija i kažemo hvala našim kupcima – rekla je CEO General Motorsa Mary Barra.