Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaGeneral Motors integrira Appleov Siri u Chevrolet Spark automobile za sigurniju vožnju

General Motors integrira Appleov Siri u Chevrolet Spark automobile za sigurniju vožnju


Tehnologija sve više ulazi u automobile, to je svima jasno. Među njma se svakako ističu i sustavi koji omogućuju glasovne komante, kao što je Siri, inteligentni osobni asistent i navigator.

Poznata Siri tehnologija, osobni asistent glasa, postoje sve više korisna. Tijekom Los Angeles International Auto Show, General Motors Corporation priopćio da će integrirati Siri i u automobile poput nekoliko modela Chevrolet Spark.

Da bi vozači bili što više koncentrirani na vožnju preko Siri Eyes besplatnog modula (uz svoj iOS uređaj) mogu s glasom učiniti sljedeće:
• aktivirati hands-free opciju za svoj iOS uređaj
• Pokrenuti iTunes pjesme, ili pretvoriti iPod u glazbeni mod iz FM / AM / XM načina emitiranja
• Slušati poruke, slati iMessage i tekstualne informacije za kontakte iz adresara ili nove kontakte;
• Pristupiti kalendaru i dodati raspored;

Siri neće podržati pružanje odgovora na kompleksne probleme, kao što je otvaranje web stranica i sve će biti prikazano na svjetlom zaslonu, čime se izbjegava ometanje vozača.  Ali Chevrolet Spark neće biti jedini automobili kojima će biti dostupna ova tehnologija. Macworld izvješćuje da Land Rover / Jaguar, BMW, Mercedes, Audi, Toyota, Volkswagen, i Honda su se već obavezali da će istu integrirati u roku od 12 mjeseci.

Potrudili smo se, kao i uvijek više od drugih, i u nastavku smo vam pripremili čak tri videa koji govore o novoj Siri tehnologiji.

Izvor: Racunalo.com