Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportGene Haas s američkim timom ulazi 2015. u Formulu 1?
Gene Haas in Formula 1

Gene Haas s američkim timom ulazi 2015. u Formulu 1?


FIA je odobrila prijavu za novi tim u Formuli 1. Kako sada stvari stoje, čini se kako ćemo u idućoj sezoni 2015 gledati i jedan američki tim, čiji je vlasnik Gene Haas.

Inače, Haas je vlasnik i jednog uspješnog American NASCAR tima (Stewart-Haas Racing), a koji je bio pobjednik NASCAR Sprint Cup Series prvenstva u 2011. godini. Vlasnik tima nije skrivao zadovoljstvo što je dobio priliku sudjelovati i u Formuli 1, koja je više “europski” orijentirana. Gene Haas in Formula 1No, neki tvrde kako je upravo ovaj ulazak u Formulu 1 otvorio vrata njegovoj Hass Automation kompaniji sa sjedištem u Kaliforniji, a koja je jedan od najvećih proizvođača CNC strojeva (Computer Numerically Controlled) i drugih alata.

Haas je inače i osnivač Windsheara, zračnog tunela u Sjevernoj Karolini, prvog takve vrste u Sjevernoj Americi, u kojem se testiraju cestovnih automobila do brzine od 300 km/h i koji je dostupan za komercijalnu upotrebu.

Osim novog Hassovog tima, FIA pregledava i druge prijave koje su pristigle za sudjelovanje u Formuli 1. Jedan od izglednijih je i ona koja je stigla od tima Forza Rossa. No, o tom nekom drugom prilikom…