Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiGašparić Grupa novi je generalni distributer Mitsubishi Motors vozila za Hrvatsku

Gašparić Grupa novi je generalni distributer Mitsubishi Motors vozila za Hrvatsku


Mitsubishi je ovih dana dobio novog zastupnika u Hrvatskoj. To je tvrtka LMG Autokuća, dio poznate Gašparić Grupe, koja zastupa i Hyundai, Mercedes, Jeep, Fiat, Lanciu i Alfa Romeo.

Prezime Gašparić najprije je bilo vezano za Hyundai, zatim su u Staro Čiče nedaleko Velike Gorice stigli brandovi DaimlerChyrsler grupacije, a nakon poznatog preuzimanja Chryslera od strane Fiata popis brandova se proširio talijanskim markama. Listi je naposljetku dodan Mitsubishi, pa Gašparić Grupa trenutno uvozi Hyundai, Mercedes, Jeep, Fiat, Lanciu, Alfa Romeo i Mitsubishi.

Proteklu godinu, koja je u poslovnom smislu bila najteža do sada, Gašparić Grupa završila je s pozitivnim rezultatom, a to znači da je 90 zaposlenih ostvarilo preko 100 milijuna kuna poslovnih prihoda, a broj kupaca od postanka tvrtke narastao je na 6000.

Što se Mitsubishija u Hrvatsko tiče, u domaće prodajne salone stigla je nova generacije SUV modela Outlander, ovih dana stigli su prvi primjerci obnovljenog kompaktnog crossovera ASX, a uskoro stiže i najveći ovogodišnji hit – Space Star. Potpuno nova izvedba veliki je odmak od dosadašnjeg modela, a koji će omogućiti probijanje u segmentu vrlo traženih gradskih automobila.

LMG Autokuća broji 10 zaposlenika, a prodajno-servisna mreža Mitsubishija sastoji se od 8 ovlaštenih partnera. Radi se na proširenju mreže, a plan je godinu završiti s prodajom 150 Mitsubishi vozila.