Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliGallardo LP 570-4 Superleggera – novi najlakši Lamborghini

Gallardo LP 570-4 Superleggera – novi najlakši Lamborghini


Gallardo LP 570-4 Superleggera – novi najlakši LamborghiniGallardo LP 570-4 Superleggera naziv je najnovijeg Lamborghinijevog automobila, predstavljenog u utorak na sajmu u Ženevi, koji postaje novi top-model u ponudi Gallarda. Kao što mu ime kaže, glavna karakteristika mu je olakšavanje, a u odnosu na ionako lagani serijski LP 560-4 automobil je lakši za 70 kilograma i masa mu iznosi 1340 kg.

Sada je postao najlakši model u cijeloj Lamborghinijevoj ponudi. Omjer mase prema osovinama iznosi 43:57 (sprijeda:straga).

Ključni element u smanjenju mase bilo je korištenje ugljičnih vlakana u gradnji karoserije i unutrašnjosti, na standardnoj šasiji od aluminija. Upotrebom tog materijala uštedjelo se 40 kilograma. Gdje se krije ostatak uštede na kilaži? Bočni i stražnji prozori napravljeni su od polikarbonata, od istog je materijala i prozirni poklopac motora. U unutrašnjosti je također upotrijebljeno puno ugljičnih vlakana, a na lagana sportska sjedala umjesto kože stavljena je alcantara, koja ima manju masu. U olakšavanju se ipak nije pretjerivalo, pa automobil i dalje ima klima-uređaj i električno podizne prozore.

Novi Gallardo Superleggera je kompaktnih dimenzija (439x190x117 cm), na karoseriji nema nikakvih stilskih dodataka, a izmjene koje su rađene na karoseriji, točnije na prednjem braniku i stražnjem difuzoru, napravljene su radi poboljšanja aerodinamike, jačeg downforcea i boljeg hlađenja. Serijski dio auta je mali stražnji spojler, a po izboru bit će dostupan i veći spojler. Ultralaki kotači su veličine 19 cola, s Pirellijevim gumama P Zero Corsa (235/35 sprijeda i 295/30 straga). Na kotačima se u procesu olakšavanja uštedjelo čak 13 kilograma.

S manjom masom automatski se dobio bolji omjer mase i snage, a to znači još superiornije performanse ovog ionako superiornog automobila. Maksimalna snaga, kao što otkriva naziv automobila, iznosi 570 KS, dakle omjer mase i snage iznosi 2,35 kg/KS. Za ubrzanje do 100 km/h ovom automobilu treba 3,4 sekunde, do 200 km/h ‘leti’ za 10,2 sekunde, a maksimalna mu je brzina 325 km/h. Iako monstruozni 5.2-litreni V10 agregat (u kombinaciji sa šeststupanjskim mjenjačem) prvenstveno impresionira ultrasportskim performansama, uspjelo se postići napredak i što se ekologije tiče, jer su potrošnja goriva i emisija CO2 za 20,5 posto manji u odnosu na motor koji je imao prvi Gallardo Superleggera predstavljen prije tri godine. Prosječna deklarirana potrošnja iznosi 13,5 litara na 100 km.

U nazivu automobila naznačen je i stalni pogon na sva četiri kotača, izveden preko središnje visko spojke i sa 45-postotnim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem na stražnjoj osovini. U normalnim uvjetima snaga i moment se raspoređuju u omjeru 30:70 (sprijeda:straga).

Vrhunske vožnje nema bez vrhunskog kočenja, a na Superleggeri za to su zadužene kočnice prilično velikih dimenzija. Prednji diskovi promjera 365 mm drže osmeroklipna kliješta od aluminija, a sraga su četveroklipna s diskovima promjera 356 mm. Postoji i dodatna mogućnost ugradnje prednjih keramičkih diskova promjera 380 mm.

Gallardo LP 570-4 Superleggera – novi najlakši Lamborghini