Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportGabriele Tarquini i Tiago Monteiro potpisali su za Honda WTCC momčad za sezonu 2013

Gabriele Tarquini i Tiago Monteiro potpisali su za Honda WTCC momčad za sezonu 2013


Tarquini je ove sezone u Lukoil Racing Teamu, a Monteiro u Tuenti Racing Teamu, oba voze Seat Leon. Od iduće sezone će se pridružiti Honda WTCC timu. Očekivanja su velika, ne skrivaju ambicije.

Svi koji prate WTCC znaju da od sljedeće godine Honda aktivno ulazi u ovo natjecanje, a sada stižu prve informacije o vozačima koji će se naći za upravljačem njihovih automobila.

Gabriele Tarquini (17 WTCC pobjeda) i Tiago Monteiro (4 WTCC pobjede) potpisali su za Hondinu WTCC momčad i već krajem godine počinju s natjcanjima. Honda će s jednim automobilom nastupiti na posljednje tri utrke prvenstva, a za upravljačem automobila naći će se Tiago Monteiro. Za to će vrijeme Tarquini asistirati momčadi i raditi na što boljoj pripremi automobila za sljedeću sezonu, kada će se i on pridružiti Monteiru na stazi u drugom automobilu.

Za natjecanje Honda će koristiti Civic posljednje generacije proizveden u Britaniji, a za utrke ga priprema njihov dugogodišnji partner Honda Racing Team JAS. Ispod poklopca motora naći će se 1.6 litreni turbo motor koji je razvijen u Japanu.

S obzirom da sljedeće godine očekujemo dolazak Civic Type R modela na europsko tržište, vjerujemo da je upravo ulazak u WTCC prvenstvo najbolji način za promociju tog sportskog kompakta.

Izvor: Automoto-portal.hr