Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliG-Power Typhoon Black Pearl X5 sa 625 KS

G-Power Typhoon Black Pearl X5 sa 625 KS


Jedan od najpoznatijih BMW-ovih tunera, G-Power, svoju 25. godišnjicu postojanja odlučio je proslaviti ekstremnom preradom svog, već ekstremnog, modela X5 Typhoon.

G-Power Typhoon Black Pearl X5 sa 625 KS

Ta prerada nazvana je vrlo popularnim imenom, Black Pearl. Auto je, pretpostavljate, crn i dakako, vrlo atraktivnog izgleda sa svim proširenjima, krovnim spojlerom, stražnjim difuzorom, aerodinamičnim pragovima te 23 inčnim Silverstone alu felgama s Michelinovim gumama, dimenzije 315/25 ZR23. Naravno, ne bi to bio pravi tuning da nije došlo i do povećanja snage. G-Power je BMW-ov V8 motor, zapremnine 4,8 litara opremio s dva SK III RS turbopunjača, karbonskim usisom zraka, SpeedFlow protočnim ispušnim sustavom, kovanim MAHLE klipovima, novim brizgaljkama goriva (koje isporučuju motoru više goriva), i novom elektronikom. Zahvaljujući svim ovim poboljšanjima, Black Pearl razvija 625 KS, što je 100 KS više od Typhoona, dok od standardnog BMW-ovog 4,8 motora jači za točno 270 KS više.

Ovi podaci daju naslutiti kako će ova grdosija s toliko konja doslovno letjeti, a podaci o ubrzanjima i konačnoj brzini to samo. Od 0- 100 km/h Black Pearl će ubrzati za svega 4,5 s, a do 200 za 16 s te će nastaviti ubrzavati sve do preko 300 km/h, no za to će vam biti potreban drugačiji prijenosni omjer krajnjeg stupnja prijenosa, što je dostupno kao opcija, a svatko tko je ikada vozio sličan automobil, zna kako je doživljaj performansi u tim automobilima znatno intenzivniji nego na nekoj sportskoj jurilici, što Black Pearl svrstava u sam vrh moćnih SUV-ova. Dizajn unutrašnjosti moguće je kreirati sa tehničarima G-Powera, a početna neto cijena iznosi 295 000 eura.

G-Power Typhoon Black Pearl X5 sa 625 KS

G-Power Typhoon Black Pearl X5 sa 625 KS

G-Power Typhoon Black Pearl X5 sa 625 KS

Autor: Vedran Pisačić