Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFreddy Loix ponovno za volanom u IRC prvenstvu

Freddy Loix ponovno za volanom u IRC prvenstvu


Jedan od ponajboljih vozača IRC prvenstva posljednjih par godina, bivši vozač WRC-a i Dakar relija, Freddy Loix, propustio je početak ovogodišnje reli sezone, no Belgijanac je očito uspio pronaći sponzore koji su odlučili podržati ga i ove godine u belgijskom i IRC prvenstvu. Prvi nastup očekuje ga već u travnju.

Četrdesetogodišnji veteran voziti će Škodu Fabiju, a automobil će pripremati poznati tim Rene Georges Rally Sport, koji već održava Fabije Andreasa Mikkelsena i Nassera Al-Attiyaha u IRC prvenstvu. Loix svoj povratak na reli staze može zahvaliti glavnim sponzorima, a to su BFO financijska agencija i Škoda Belgium, koji su uvidjeli da Loix još uvijek ima mnogo toga za dati. Tim će se ove sezone natjecati u belgijskom prvenstvu i na četiri IRC natjecanja.

Prvi nastup posada će odraditi na Rallye de Wallonie, koji starta 23.04., a od IRC relija izabrani su oni koji se voze po asfaltnoj podlozi, koja Loixu ipak više odgovara, a to su njegov domaći Ypres reli, češki Zlin i legendarni Sanremo. Četvrti reli tim će odabrati s obzirom na dotad postignute rezultate.