Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFrancois Duval će voziti na Rally Deutschland – njemačkom WRC-u

Francois Duval će voziti na Rally Deutschland – njemačkom WRC-u


Iako je početkom sezone najavio povlačenje u vozačku mirovinu, čini se kako relijaška krv u žilama Francoisa Duvala itekako ključa. Belgijanac je kontaktirao Fordov M-Sport to postoji li mogućnost za nastup na njemačkom reliju u timskom Focusu, koji se vozi krajem idućeg mjeseca, točnije od 19-22. kolovoza.

Duval ima puno iskustva ali i uspjeha s njemačkim relijem – vozio ga je čak sedam puta, a čak tri puta je bio drugi. Posljednji put je vozio 2008. godine u Stobart VK M-Sport timu i do cilja došao četvrti. Zanimljivo je kako i u Fordu razmišljaju o komercijalnom ugovoru s Francoisom Duvalom, što je potvrdio i Christian Loriaux, tehnički direktor tima.

“Francois je imao odlične rezultate u prošlosti na njemačkom reliju. Vrlo je dobar vozač, pogotovo na ovakvoj vrsti podloge, a Njemačka mu savršeno odgovara. Imamo slobodan jedan Focus, tako da bi bilo dobro vidjeti ga u našem timu", potvrdio je Loriaux.

Duval će u stvari uskočiti na mjesto Henninga Solberga koji se za vrijeme asfaltnih relija prebacio u Ford Fiestu S2000. Matthew Wilson i dalje ostaje u timu u Focusu.