HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportFormula Student FSB-RT04 Arctos – zagrebački formulaši stigli na Hockenheimring
Formula Student FSB-RT04 Arctos

Formula Student FSB-RT04 Arctos – zagrebački formulaši stigli na Hockenheimring


Kako saznajemo, FSB Racing Team i Formula Student FSB-RT04 Arctos stigli su na slavnu F1 stazu Hockenheimring na natjecanje Formula Student Germany 2013.

Nakon podizanja kampa uslijedilo je pripremanje Formula Student FSB-RT04 Arctos bolida za tehnički pregled koji je prva stepenica za pristup natjecanju. Pregled traje sat vremena, u prostoru za bolid smiju biti 4 člana tima te je potrebno skupiti sve četiri naljepnice kao potvrdu sudaca da je auto u potpunosti siguran za izlazak na stazu. Imaju pravo na jedan popravak i jedno vraćanje u box ukoliko sudac odredi da se radi o potencijalnom ugrožavanju sigurnosti. Ako se potencijalni problem ne ukloni ni nakon prvog dozvoljenog popravka, natjecanje je za taj tim završilo.

Na natjecanju u Njemačkoj osigurano je 75 mjesta za bolide s motorima na unutarnje izgaranje te 40 mjesta za električne automobile, što omogućuje dolazak 115 timova iz cijeloga svijeta koji su uspješno riješili pristupni kviz u siječnju. Ponosni smo da je FSB Racing Team sa Formula Student FSB-RT04 Arctos bolidom sa Sveučilišta u Zagrebu upravo jedan od njih.

Podsjetimo, Formula Student prestižno je natjecanje sveučilišta iz cijeloga svijeta u izradi bolida jednosjeda te prezentiranju poslovnog plana, dizajna i troškovnika za taj bolid. Natjecanje se održava diljem svijeta – od Kine, Japana i Australije, preko Europe sve do Sjeverne Amerike i Brazila. FSB Racing Team do sada je natjecanju pristupio tri puta na stazi Silverstone (2006., 2007. i 2012.) gdje je prethodne godine ostvario najbolji rezultat u regiji (24. mjesto od 103 tima iz cijeloga svijeta). Projekt podržavaju predsjednik republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te brojni sponzori iz realnog sektora.

Podsjetit ćemo vas također i kako smo u svibnju bili na predstavljanju novog Formula Student FSB-RT04 Arctos bolida. Više na www.fsb-racing.com.