HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportFormula Student – dečki su napredovali, predstavit će novi bolid FSB-RT04 Arctos

Formula Student – dečki su napredovali, predstavit će novi bolid FSB-RT04 Arctos


Studenti okopljeni u udruzi Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta u projektu Formula Student idućeg će tjedna predstaviti novi bolida kodnog imena FSB-RT04 “Arctos”.

Formula Student prestižno je inžinjersko natjecanje studenata iz cijelog svijeta, a ponosni smo da i Sveučilište u Zagrebu ima priliku stati uz neke od najboljih svjetskih timova i braniti boje našeg sveučilišta. Ovo je četvrti bolid (prethodni su „Kuna“, „Ris“ i „Likos“), a očekujemo još i bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu kada je ostvaren najbolji rezultat u regiji na stazi u Velikoj Britaniji.

Tim čine pretežno studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a od ove godine pridružili su se i studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ekonomskog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti i drugi.

Cilj je pripremiti studente za realno poslovanje nakon fakultetskog obrazovanja kako bi sa stečenim znanjem i iskustvom bili čim konkurentniji na tržištu rada.

Predstavljanje novog bolida održat će se 10. svibnja (petak) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 5, Zagreb) u dvorani A s početkom u 12 sati.

Više o Formuli Student potražite na http://fsb-racing.com/.