Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFormula E: prvak prve sezone ‘električne lige’ je Nelson Piquet jr.

Formula E: prvak prve sezone ‘električne lige’ je Nelson Piquet jr.


U vrlo uzbudljivoj posljednjoj sezonskoj utrci u Formula E prvenstvu voženoj u Londonu pobijedio je domaći vozač Sam Bird, dok je Nelson Piquet jr za jedan bod osvojio prvenstvo ispred Sebartiana Buemija.

Mnogi su uopće sumnjali kako će se prvenstvo “električnih bolida” uopće uspješno i održati. No, ima ono svojih draži jer je u potpunosti drugačije od klasične Formule 1 i sličnih natjecanja. Vozači na pola utrke ne mijenjaju baterije, nego cijele bolide. Čini se kako baterije još uvijek nisu “na visini”, možda će biti iduće sezone.

Gledali smo odličnu posljednju sezonsku utrku u Londonu. Iako je staza po nama bila prilično grozna, utrka je odrađena onako kako je trebalo. Na kvalifikacijama za startne pozicije koja se vozila nekoliko sati ranije veliki peh je imao Nelson Piquet jr koji je “uletio” u kišu i kvalificirao se praktički na začelju. No, veliko srce Brazilca kucalo je do kraja velikom snagom i zahvaljujući velikoj koncentraciji i hladnoj glavi uspio je prestići dovoljno vozača kako bi prvenstvo osvojio sa samo jednim bodom prednosti ispred Sebastiena Buemija.

Evo tabele vozača i konstrukotora. Željno očekujemo iduću sezonu, a prva predsezonska testiranja počinju već početkom kolovoza.

Formula E - prvak prve sezone električne lige je Nelson Piquet jr 02

Formula E - prvak prve sezone električne lige je Nelson Piquet jr 03