Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFormula E: Franck Montagny suspendiran zbog kokaina

Formula E: Franck Montagny suspendiran zbog kokaina


Poznati francuski vozač utrka Franck Montagny, koji je odvozio prve dvije utrke premijerne sezone Formule E, dobio je zabranu sudjelovanja na utrkama jer je utvrđeno da je uzimao kokain.

Montagny je vozio za ekipu Andretti na utrkama Formule E u Kini i Maleziji, a treću utrku u Urugvaju je propustio bez ikakvog službenog objašnjenja. Misterij je riješen ovih dana, kad je sam Montagny progovorio za francuske novine, priznavši da je suspendiran zbog uzimanja kokaina.

Droga u krvi otkrivena je na liječničkom pregledu nakon utrke u Maleziji krajem studenog. Od Svjetske automobilističke federacije, koja se još nije službeno oglasila, najvjerojatnije će dobiti višegodišnju zabranu vožnje, a to zapravo znači kraj karijere za 36-godišnjeg Montagnyja.

– Kad me nakon utrke u Maleziji pozvao čovjek koji provodi kontrolu, sve mi je bilo jasno. Znao sam da sam gotov. Odletio sam iz Malezije, dva dana sam bio u shoppingu, nisam mogao ići doma, sram me je – rekao je između ostalog Montagny francuskim novinarima.

Montagny, koji će 5. siječnja imati 37 godina,  najvećim postignućem u karijeri može nazvati nastupe u Formuli 1 (7 utrka za Super Aguri 2006. godine) te na 24 sata Le Mansa. Na najpoznatijoj svjetskoj utrci izdržljivosti je dvaput bio drugi u generalnom poretku (2006. vozeći za Pescarolo i 2009. za Peugeot), a ukupno je nastupio 12 puta.