|
2007 Williams F1: Wurz umjesto Webbera |
|
|
|
|
Utorak, 08 Kolovoz 2006 |
Williams je najavio kako će iduće sezone Formule 1 mladi i dosadašnji testni vozač Alexander Wurz nastupati umjesto Marka Webbera. Zajedno s Nicom Rosbergom pokušat će timu vratiti staru slavu: Wurz je već vozio utrke Formule 1, posljednji put 200. godine u Benettonu. Četiri je godine bio testni vozač McLarena kada se 2006. godine priključio Williamsu.
“Moje prirodno okruženje je utrkivanje, tako da sam presretan što sam od Williamsa dobio poziv da iduće sezone vozim za njih”, tvrdi Austrijanac. Komentirajući novu i mladu vozačku postavu, šef tima Sir Frank Williams je jednostavno rekao: “Alex nam donosi vrlo važan kontinuitet iz tehničkog područja i poznavanja bolida, a i odličan je u komunikaciji s našim inženjerima. Isto tako, postiže odlične rezultate na testiranjima petkom prije utrka. Vjerujem kako će Alex biti odličan vozač za naš tim!“ Na pitanje o Nicu Rosbergu je odgovorio kako to nije bila teška odluka jer mladi Nijemac, iako je često ove sezone izvan staze, pokazuje velik potencijal. Bez obzira na objavu vozačke liste za iduću sezonu, Sir Williams je zahvalio i Marku Webberu na njegovom doprinosu u razvoju tima u protekle dvije sezone. Kopiraj ovaj članak na svoj Web | Pregleda: 698
|