Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFormula 1: uvodi se napredniji i sigurniji zaštitni kavez za bolide od sudara

Formula 1: uvodi se napredniji i sigurniji zaštitni kavez za bolide od sudara


Formula 1 je natjecanje koje je između ostalog poznato i kao jedno od najsigurnijih automoto sportskih natjecanja u svijetu. Od iduće sezone stupanj sigurnosti bit će za još jednu stepenicu više.

Jednogodišnja suradnja između FIA Instituta i timova u F1 prvenstvu rezultirat će nekim sigurnosnim izmjenama iduće sezone 2014, a koja donosi poprilično promjena na bolidima. Neke od njih odnose se i na sigurnost vozača u bolidima prilikom sudara, pogotovo sa strane.

Podsjetimo se kako smo u posljednje dvije godine svjedočili prilično neugodnim sudarima, pa čak i preletima jednog bolida preko drugog, tako da sigurnosti nikada dosta. U nove će se bolide ugrađivati novi sustav (kavez) koji će dodatno pojačavati bočne strane bolida koje djeluju osjetljivo.

Formula 1 sigurnost 02

Isto tako, prisjetimo se i 200.7 godine kada je Robert Kubica doživio veliku nesreću u bolidu Formule 1. Ipak, srećom bez većih posljedica.

Marussia, McLaren, Mercedes i Red Bull usko surađuju s FIA Institutom kako bi se realizirao ovaj projekt. Kako to sve izgleda možete vidjeti i na video prilogu koji slijedi, a koji će vam otkriti neke detalje.