Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFormula 1, sezona 2013 – neka nova pravila za DRS, dizajn, aerodinamiku, težinu

Formula 1, sezona 2013 – neka nova pravila za DRS, dizajn, aerodinamiku, težinu


Otprilike je dva mjeseca do početka nove sezone Formule 1, pravo je vrijeme da provjerimo koja su to nova/stara pravila kojih će se morati pridržavati F1 timovi i vozači. Evo najzanimljivijih.

U nastavku ćemo ukratko opisati neke najzanimljivije točke vezane uz regule koje će važiti u ovogodišnjoj F1 sezoni.

Korištenje DRS-a (Drag Reduction System) – to je ono poznato “krilo” na zadnjem dijelu bolida koje se na utrkama otvara na propisanim ravninama u krugu, a koja omogućuje lakše prestizanje. U sezoni 2013 zbog sigurnosnih razloga korištenje DRS-a bit će ograničeno i na treninzima i kvalifikacijama (prije je bilo slobodno korištenje), i to na posebno propisane zone, slično kao u utrkama.

Aktivni dvostruki DRS je zabranjen – koncept koji je 2012. godine razvio Mercedes u sezoni 2013 bit će zabranjen.

“Stepenasti” nos bolida – timovi imaju mogućnost prilagoditi izgled bolida u sezoni 2013, a kako bi se izbjegao ružni “stepenasti” nos bolida, koje g su mnogi kritizirali prošle godine. Hoćemo li dobiti estetski ljepše bolide? 🙂

“Crash” testiranje – kako bi F1 bolidi bili čim sigurniji za vozače, novi će testovi biti rigorozniji.

Kretanje članova tima u boksu – do sada su timovi mogli boraviti šest sati četvrtkom u boksu prije utrke, a sada je to vrijeme “policijskog sata” produljeno na osam sati.

Testiranje prednjeg krila (nosa) – ukratko, fleksibilnost prednjeg krila (nosa) će se smanjiti, a kako bi se povećale aerodinamičke sposobnosti.

Minimalna težina – vozača i bolida povećat će se sa 640 na 642 kilograma. Razlog je veća težina Pirellijevih guma a 2013. godinu.

Kvalifikacije – nema nekih promjena, osim što je jedan tim manje, tako da će se u kvalifikacijama naći 22 bolida. U Q1 i Q2 ispadat će po šest bolida, a preostalih 10 se u Q3 bori za najbolja startna mjesta.

Pristojbe za sudjelovanje u F1 prvenstvu – odnosi se na timove. Konstruktorski prvak iz 2012. godine Red Bull platit će 500.000$ plus 6.000$ za svaki osvojeni bod u sezoni 2012. Svi ostali timovi plaćaju  “ulazninu” od 500.000$ plus 5.000$ za svaki osvojeni bod u prošlogodišnjoj sezoni.

I to je otprilike ono glavno što nas očekuje u sezoni 2013, informacija će dobro doći svima vama koji detaljno pratite prvenstvo Formule 1.

Formula 1 2012 - nova pravia - 02