Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFormula 1: ovog vikenda selimo u nepoznato, u Južnu Koreju!

Formula 1: ovog vikenda selimo u nepoznato, u Južnu Koreju!


Po prvi puta u sezoni Formule 1 odlazimo u nepoznato, u Južnu Koreju, na stazu Yeongam. Nova je utrka uvijek zanimljiva, sjetimo se Kine, Singapur, Abu Dhabi i slične. Vidjet ćemo koji će tim najbolje "prožvakati" novu stazu, koja nam prema video prikazu (u nastavku) ne izgleda baš jednostavna. Idemo pogledati što donosi.

VN Južne Koreje se, kao i ona u Singapuru, vozi suprotno od kazaljke na satu. Sastoji se od zanimljive mješavine zavoja i dugih ravnina što bi trebalo značiti da bi utrka mogla biti zanimljiva i da bi mogli očekivati više akcije na samoj stazi. Naravno, mislimo na vozačka nadmudrivanja i prestizanja. No, ono što bi moglo biti problematično je to što se radi o prvoj utrci na ovoj stazi, što opet znači da na njoj nema položene gume koja bi trebala dati bolji grip (držanje) u zavojima. Isto tako, dio staze je posebno dizajniran i napravljen samo za ovu utrku, tako da će biti kako volimo reći "veselo".

Podsjećamo vas da će direktan prijenos VN Južne Koreje biti u nedjelju, 24. listopada, u 8:00 sati po Hrvatskom vremenu, na HTV2.

VN Južne Koreje u brojkama
Kako bi vam predočili kako će to vozačima izgledati na stazi, evo i nekoliko brojki koje i inače jako volite.
– dužina kruga – 5,6 kilometara
– broj krugova – 55
– ukupna dužina utrke – 309 km
– procijenjeno vrijeme jednog kruga – 1 minuta i 44 sekundi
– pun gas – 55% kruga
– kočenje – 20% kruga
– procijenjeno vrijeme prosječne brzine – 195 km/h
– očekivana maksimalna brzina – 315 km/h
– najduža ravnina – 1,15 km
– najsporiji zavoj – treći, brzina od 65 km/h
– najbrži zavoj – osmi, brzina od 235 km/h

Znate li da smo se mi u Automaniji već provelzi po stazi Južne Koreje! Ne vjerujete? Kada pogledate video, kliknite na ovaj link i sve će vam biti jasno 🙂