Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFormula 1 će imati 20 utrka po sezoni?

Formula 1 će imati 20 utrka po sezoni?


čini se kako će F1 sezona 2009 imati okruglo 20 utrka, dvije više nego ove godine.

Za iduću godinu priprema se Abu Dhabi, dok će se 2010 godine priključiti i Južna Koreja. To nije sve, jer utrku u F1 sezoni željeli bi i SAD (ponovo), Indija, Rusija, Dubai i Qatar. Ipak, čelnici elitnog svjetskog automobilskog natjecanja upozoravaju kako treba postaviti granice u broju utrka po sezoni.

“Smatramo kako broj utrka po sezoni ne bi smio biti veći od 20”, tvrdi Ron Dennis, šef McLarena. S tim se slaže i Nick Fry, Hondin izvršni direktor, a slično razmišlja i Red Bullov Christian Horner.

Za gledatelje i posjetitelje utrka bolje bi bilo da ih je čim više, no to povećava organizacijske probleme, logistiku i način rada timova, tako da je vrlo vjerojatno kako je to top-brojka za broj utrka koje će Formula 1 udomiti po sezoni.

Naravno, istovremeno to znači kako je moguće da neke zemlje odnosno staze izgube domaćinstvo a da ih drugi dobiju. U posljednje vrijeme su se nerijetko mogle čuti glasine kako neke staze ne odgovaraju modernim tehničkim uvjetima tako da je sve moguće. Jedna od prvih koja bi mogla biti na "udaru" je britanski Silverstone, za koji kažu kako je zastario. Zaista će biti zanimljivo pratiti kako će se idućih godina razvijati situacija.

Naravno, tu postoji još jedno pitanje, a to je i povećanje broja timova, no to je već jedna neka druga priča koju ćemo ispričati drugi put…