Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFordov WRC u humanitarnoj utrci bez automobila

Fordov WRC u humanitarnoj utrci bez automobila


BP Ford Abu Dhabi World Rally Team prije starta meksičkog relija, odlučio je „upregnuti“ svoje vozače i suvozače, kako bi pomogli u sakupljanju sredstava za humanitarnu udrugu Sport Relief, koja se prvenstveno zalaže za prava djece diljem svijeta. Što drugo možemo reći nego – ekipa, sve pohvale…

Nakon starta koji je zastavicom označio šef momčadi, Malcom Wilson, trkači su krenuli u sprint pri temperaturi višoj od 30 stupnjeva i na 2000 metara nadmorske visine, što je iziskivalo dodatni napor. Pored tvorničkih vozača, trčanju su se pridružili i vozači i suvozači Stobart i Munchi’s Forda.

„Bilo je zabavno trčati s timom i ujedno pomoći humanitarnoj organizaciji,“ rekao je Hirvonen po završetku utrke. „Bilo je stvarno vruče, ali ja sam tu već nekoliko dana i već sam ranije malo trčao na ovim velikim nadmorskim visinama. Siguran sam da ćemo skupiti dosta novca za udrugu. Divno je kada možete nekome pomoći, ali sada mi treba tuš i onda se idem posvetiti ozbiljnom poslu koji nas očekuje ovog vikenda,“ zaključio je vodeći čovjek prvenstva. Podsjetimo, meksički reli počinje danas u 7:28 h po lokalnom vremenu, dakle oko 14:30 po našem.