Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFordov novi 1,0 litarski EcoBoost motor razvija 177 konja!

Fordov novi 1,0 litarski EcoBoost motor razvija 177 konja!


Ford je ponovo napravio nešto što će dugo ostati zapamćeno u razvoju motora. Tvrde kako će njihov novi 1,0 litreni 3-cilindraš razvijati 177 konja. Bit će to odlična zamjena za trenutno aktualni motor kojeg možemo pronaći u Fiesti ST.

Naime, trenutno aktualna Fiesta ST je premijerno predstavljena s novim Fordovim 4-cilindričnim EcoBoost motorom od 1,6 litre, a koji također razvija 177 konja. Iz američke kompanije tvrde kako u budućnosti slobodno možemo očekivati smanjenje "litraže" motora ali bez smanjenja snage motora.

U Fordu su već obavili testiranja na novom 3-cilindričnom 1,0 litarskom motoru s kojim su uspjeli razviti spomenutih 177 konja. Ipak, saznajemo kako će se već tijekom ove godine pojaviti novi modeli Fieste i Focusa s novim 1,0 litrenim motorom, no on će razvijati oko 123 konjske snage. Tek kasnije bi se trebao pojaviti jači motor.

Inače, priča oko toliko male kubikaže a velike snage vrti se oko novog električnog super-punjača u kombinaciji s turbo punjačem, u čemu su, čini se, uspjeli. U Fordu se nadaju kako će u potpunosti zamijeniti "prirodni" 1,6 litarski motor s novim 1,0 litarskim EcoBoost motorom.

S druge strane, važno je spomenuti kako novi sportski Focus s novim 3-cilindričnim motorom od 177KS trebao bi popuniti "rupu" koju imaju u ponudi do prvog slijedećeg sportskog Focusa, a koji ima solidnih 250 konja.