Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFord Transit Connect Electric u Europi već 2011

Ford Transit Connect Electric u Europi već 2011


Odlična vijest za sve vas kojinamjeravate u bliskoj budućnosti kupiti električni kombi. Naime, Ford već iduće godine na europsko tržište planira plasirati električnu verziju popularnog modela Transit Connect. Razvio ga je u suradnji s tvrtkom Azure Dynamics koja će za ovaj model proizvoditi baterije.

Ford i Azure Dynamics su ovih dana potpisali sporazuma o isporuci električne verzije Transit Connecta europskim kupcima krajem ljeta 2011. godine. Azure će ugraditi svoju bateriju Force Drive u obični Transit Connect, predstavljen 2002. godine i dosad proizveden u 700.000 primjeraka.

Transit Connect Electric je prvi od pet automobila na struju kao dio Fordove globalne strategije elektrifikacije, a svi bi trebali biti predstavljeni do 2013. godine. Riječ je o različitim verzijama elektromobila, odnosno na baterije, hibridno-električnim i plug-in hibridima.

Transit Connect Electric ponudit će vlasnicima flota u Europi priliku da eliminiraju upotrebu dizelskog ili benzinskog goriva u njihovim malim dostavnim vozilima i na taj način snize svoje operativne troškove. Posve napunjeno vozilo će imati raspon do 130 km bez emisije ispušnih plinova. Moći će se napuniti pomoću standardnog europskog 220/240-voltnog priključka tijekom 6 do 8 sati.

Vozila bez pogonskog agregata otpremat će se iz tvornice Ford Otosan u Kocaeliju u Turskoj do europskog proizvodnog pogona ugovornog partnera Azure na konačno sklapanje. Tako dovršeni Transit Connect Electric prodavat će Azure, koji će razviti posebnu mrežu trgovaca, dok će popravke pod Fordovom garancijom raditi Fordovi trgovci. Ponuda će obuhvaćati modele s volanom i na lijevoj i na desnoj strani. Detalji o dostupnosti na tržištu i cijenama obznanit će se neposredno prije predstavljanja.

Izvor: Automoto-portal.hr