Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Thunderbird Sports Roadster i Shelby GR-1 na RM Montereyu

Ford Thunderbird Sports Roadster i Shelby GR-1 na RM Montereyu


Dobrotvorne aukcije uvijek su bile popularne među ljubiteljima (s dubljim džepom) luksuznih i egzotičnih automobila. Tako će se na RM Auctions Monterey pojaviti par Fordovih perjanica – 2001 Thunderbird Sports Roadster Concept i 2005 Shelby GR-1 Concept Platform Model.

Ford Thunderbird Concept je crveni model na slikama, a vidljiva je njegova retro dizajnerska orijetacija. Naravno, to je prisjećanje na legendarni Thunderbird iz ’50-tih i ’60-tih godina prošlog stoljeća.

Ford GR-1 Concept je nešto sasvim drugo – moderan, moćan, svakom poželjan. Inspiriran je također prošlošću (Shelby Daytona coupe) ali je razvijen u potpuno novom stilu i morate priznati kako djeluje impresivno. Spomenut ćemo kako se pod haubom nalazi moćni 6,4 litarski V10 motor od 605 konja spojen na 6-brzinski ručni mjenjač i ima standardni pogon na stražnjim kotačima. Proizvedeno je samo dva ovakva modela. Iako je dizajn "star" samo sedam godina, djeluje svježe i moderno i danas.

Novac prikupljen u ovoj dobrotvornoj aukciji ide u korist Juvenile Diabetes Research Foundationa (fondacija za istraživanje lijekova protiv dijabetesa).