Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Shelby Super Snake – vrlo ljuta guja povodom 50. rođendana!

Ford Shelby Super Snake – vrlo ljuta guja povodom 50. rođendana!


Jedan od najprodavanijih sportskih automobila današnjice, Ford Mustang, u svojoj je Shelby inačici doživio novu reinkarnaciju – prepoznat ćete ga pod nazivom Ford Shelby Super Snake.

Već je prošlo 50 godina od kada je pokojni Carroll Shelby i njegov Shelby American napravio prvi Super Snake automobil, a koji se temelji na Fordu Mustang. Radi se o vrhunskom “american muscle” trkaćem automobilu lijepim za oko i snažnim pod haubom. Manje je poznata informacija u javnosti kako je ovaj automobil bio prvo testna jurilica za Goodyear. Prvi se model temeljio na Shelbyjevom originalnom GT500, a koji je pod haubom imao V8 motor posuđen iz druge poznate jurilice, Forda GT40. Na žalost, bio je toliko skup da je Shelby napravio samo jedan jedini testni primjerak.

Od tada do danas prošlo je 50 godina, pola stoljeća. Ekipa iz Shelbyja je pripremila poseban rođendanski jubilarni Super Snake model koji se temelji na Mustangu GT, ali uz brojne izmjene i dorade, te s posebnim rođendanskim oznakama. No, ono najvažnije se nalazi ispod haube.

Pojavit će se dva modela, slabiji sa 670 konja i jači sa 750 konja. Oba će imati super-punjeni 5,0-litarski V8 motor posuđen iz Mustanga GT, a uz vrlo agresivan sportski izgled dodatno će pažnju privlačiti i veliki 20 inčni kotači. Ovaj jači model od 0-100 km/h ubrzava za manje od 3,8 sekundi, a četvrt milje prolazi za samo 10,9 sekundi. Inače, moći ćete odabrati ručni ili automatski mjenjač.

Saznali smo i kako će se Ford Shelby Super Snake proizvesti u tek 500 primjeraka. Cijena osnovnog modela bit će 69.995$, dok za skuplji model cijena nije objavljena.