Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Shelby GT500 Super Snake – i onda, koliko će na kraju imati konja – 800KS, 1000KS?

Ford Shelby GT500 Super Snake – i onda, koliko će na kraju imati konja – 800KS, 1000KS?


Kako iz vrhunskog sportskog automobila napraviti super sportskog monstruma. U nastavku slijede vrlo rijetke fotografije pretvranja modela Ford Shelby GT500 u Super Snake monstruma.

Iz radionice nedavno preminulog Carrolla Shelbyja, odnosno točnije tvrtke Shelby American dolaze samo dobre vijesti. Najnovija govori kako od “običnog” Ford Mustang Shelby GT500 modela možete dobiti pravog Shelby GT500 Super Snake monstruma koji pod haubom ima toliko konja da niti sami njegovi tvorci nisu svjesni.

U nastavku ćete vidjeti vrlo rijetke fotografije kako se od odličnog američkog sportskog automobila može napraviti još bolji i jači. Vidjet ćete kako su mijenjali hladnjak, zračni filter, ispušni sustav, kotače, branike, praktički sve. Originalni Ford Shelby GT500 već je sam po sebi zvijer jer pod haubom ima 650 konja. No, očito je da s tim u Shelby Americanu nisu zadovoljni, pa su se odlučili staviti ga na steroide.

Rezultat njihovog rada je GT500 Super Snake model koji će imati najvjerojatnije 800 konja, no šuška se i o ekstremnoj inačici koja bi trebala imati čak iznad 1.000 konja. E to bi bio pravi monstrum.

Dok smo ovo pisali, ovaj je model u “preradi”. Nadamo se da ćemo uloviti i fotke finalnog modela. Brrrrr…