Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFord povećava proizvodnju Focusa

Ford povećava proizvodnju Focusa


Odlična prodaja modela Focus na američkom tržištu natjerala je Ford da poveća kapacitete za 30%.

Ovo je povećanje najvjerojatnije došlo kao rezultat sve većih zahtjeva tržišta za manjim i ekonomičnijim automobilima koje sve češće možemo vidjeti i na američkim cestama. U prva tri mjeseca Ford je na američkom tržištu prodao ukupno 49.070 modela Focus, što je rast od 23% u odnosu na isto razdoblje lani. Ovim povećanjem model Focus drži čak 7.6% američkog tržišta malih automobila, a u kompaniji predviđaju kako će ta brojka do kraja godine još rasti.

S povećanjm proizvodnje od čak 30% Ford do kraja godine namjerava isporučiti oko 245.000 modela Focus, dok se ta brojka 2007. godine zaustavila na 191.000.
Povećanje proizvodnje, tvrde u Fordu, dovest će do novih zapošljavanja u njihovoj tvornici Wayne Stamping and Assembly u Michiganu.

Zanimljivo je kako je popularnost ovog automobila u stalnom porastu, od kada je analitička kuća J.D. Power dokazala kako je više od 30% kupaca Focusa u starosnoj dobi između 16 i 35 godina, dok ih je prošle godine bilo 26%. Rast prodaje mogu zahvaliti i novom Fordovom Sync multimedijskom sustavu.