Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Mustang Shelby GT500 gotovo razgrabljen u Americi

Ford Mustang Shelby GT500 gotovo razgrabljen u Americi


Ford je nedavno u prodaju pustio limitiranu verziju modela Shelby GT500 za 2011 godinu, a već je rezervirano više od 3.500, od ukupno 5.500 vozila koliko će biti proizvedeno. Iznenađuje ova limitirana brojka, ali Fordu treba odati priznanje za odličan marketinški trik. Kako god okrenuli, vjerojatno će ih prodati više nego što su planirali. (video)

Pod poklopcem se krije novi 5.4 litreni V8 super punjeni agregat s 550 konjskih snaga i 690 Nm okretnog momenta. Iako je novi agregat samo 10 konja snažniji od starog, napredak je postignut smanjenjem njegove težine za čak 46 kilograma koristeći aluminijski blok motora. Osim toga tu su još neki zanimljivi detalji koji izdvajaju Shelby GT500 od ostatka „ne ekskluzivnih“ modela. To je prije svega novi ispušni sustav, poboljšane kočnice i električni servo upravljač. Novost u ponudi je mogućnost narudžbe staklenog krova ako se radio o kupe verziji, a čak se 68 % kupaca odluči dodatno na SVT paket

Kako je krenulo, Ford će sigurno rasprodat ovu „limitiranu“ seriju, a mi možemo samo sanjat o tome kakav je osjećaj biti vlasnik jednog od 5.500 proizvedenih primjeraka.

Izvor: Automoto-portal.hr