Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Mustang GT 5XR by Roush tuning – pila od 525 konja

Ford Mustang GT 5XR by Roush tuning – pila od 525 konja


Američka tuning kuća specijalizirana za dorade Fordovih automobila predstavila je svoj tuning paket za posljednju generaciju Mustanga GT.

Tvrtka sa sjedištem u Michiganu predstavila je ROUSH 5XR Mustang GT paket, koji će se ponuditi u ograničenoj seriji od samo 150 primjeraka, a dostupan je za kuipe i kabrio karoserijske izvedbe isključivo sa manualnim 6 stupanjskim mjeanjčem.

Kako bi se povećala maksimalna snaga 5.0 litrenog V8 agregata, tjuneri su ugradili R2300 ROUSHcharger punjač, čime je snaga povećana sa 412 na 525 konjskih snaga, dok je okretni moment narastao na 630 Nm. ROUSH također daje i garanciju na sve zamijenjene komponente u trajanju od 3 godine ili 58.000 kilometara.

Osim povećanja snage, GT 5XR dobio je i novi ovjes, čime su poboljšanje vozne osobine i naravno povećana sigurnost. Kako bi se vizualno izdvojio iz mase GT-ova, ROUSH je pripremio paket vizualnog tuninga koji uključuje kompletni „bodykit“, nove ispušne završetke, te 20-inčne naplatke sa Cooper RS3 gumama.

Da bi postali jedan od sretnih vlasnika, morate prvo kupiti Mustang GT (min. 30.000 $), a zatim možete dodatno naručiti ovaj paket po cijeni od 15.390 dolara. I da, ova ponuda nije dostupna u Kaliforniji.

Izvor: Automoto-portal.hr