Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord GT u novom ruhu i spreman za utrku 24 sata Le Mansa i United SportsCar Championship

Ford GT u novom ruhu i spreman za utrku 24 sata Le Mansa i United SportsCar Championship


Ford će na nadolazećem 2015 Detroit Auto Showu predstaviti svoje perjanice – Ford F-150 Raptor, novi Focus RS i Mustang Shelby GT350R. No, prava moć dolazi u obliku novog trkaćeg Forda GT.

Iako službeno Ford ne potvrđuje “postojanje” novog Ford GT superautomobila, mnogi izvori navode kako američka kompanija u tajnosti priprema ovu legendarnu jurilicu. Kako bi stvar bila još bolja, šuška se kako će novi Ford GT sudjelovati u prestižnom 2016 United SportsCar Championship prvenstvu, kao i na legendarnoj utrci 24 sata Le Mansa. Upravo ova utrka bi trebala obilježiti i 50. godišnjicu pobjede – naime, 1966. godine je na utrci 24 sata Le Mansa pobijedio upravo legendarni i originalni Ford GT40.

U United SportsCar Championship prvenstvu Ford će opremiti Chip Ganassi Racing tim. Saznajemo kako će trkaći Ford GT po prvi puta imati novi kompanijin EcoBoost V6 motor (Ford Daytona prototip). Ako su ove glasine točne, Chip Ganassi Racing i Ford će imati itekako konkurentan automobil koji je spreman za pobjede u GTLM kategoriji. U utrci 24 sata LE Mansa bi se trebao boriti u GTE kategoriji, a šuška se kako će biti u kanadskom Multimatic Motorsports timu.

Posljednja informacija koju smo saznali je kako bi kompanija možda mogao preimenovati novi Ford GT, što nam se baš i ne čini dobra ideja. Ford GT je ipak – Ford GT, jedan i jedinstveni…

Pričekajmo 2015 Detroit Auto Show, kada se navodno očekuje premijera ovog ljepotana. Nadamo se kako će se i dogoditi…

Ford GT 2015 02