Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord GT Phoenix s EcoBoost motorom od 600 konja – zanima vas kako zvuči?

Ford GT Phoenix s EcoBoost motorom od 600 konja – zanima vas kako zvuči?


Kako ne, još kad bi se malo i kretao i zaurlao, bilo bi sjajno. Ipak, uspjeli smo iskopati jedan zgodan video na Youtubeu koji prikazuje novi Ford GT u pokretu, u slici i zvuku.

Nije teško zaključiti kako su u Fordu izuzetno ponosni na ova supersportski automobil. Već na prvi pogled je jasno kako će u najboljem svjetlu predstaviti legendarni Ford GT koji je palio i žario trkaćim stazama u prošlom stoljeću. Kada ga vidite na cesti jednostavno znate kako je to Ford GT, tu nikada nije bilo dileme!

Novi Ford GT, inače kodno nazvan Phoenix (po grčkoj mitologiji vatrena ptica crveno-zlatne boje, simbol je besmrtnosti), označava novu eru u razvoju ovog sjajnog sportaša koji pod haubom (ili bolje rečeno odzada) ima potpuno novi Ecoboost V6 motor koji razvija 600 konja, te je spojen na 7-brzinski “transaxle” mjenjač s dvostrukom spojkom. U prodaji će se pojaviti iduće godine, kako smo već ranije pisali. Hoće li biti inačica s V8 motorom? Čini se kako neće, došle su neke nove tehnologije…

Ford GT Phoenix s EcoBoost motorom od 600 konja 02

Lijep, aerodinamičan, lagan i fantastičan, prepun karbon-fiberskih i aluminijskih elemenata, te s pokretnim stražnjim spojlerom, 20 inčnim kotačima i Michelin Pilot Super Sport Cup 2 gumama i upravljačem kao u Formuli 1… a kako zvuči i izgleda u pokretu? Pa zato ste i došli… uživajte u videu niže… 🙂