Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Focus ST 250KS, testiranja od Kalifornije do Nürburgringa

Ford Focus ST 250KS, testiranja od Kalifornije do Nürburgringa


Četvrta generacija Forda Focusa ST, kompaktnog sportaša s 250 KS, dolazi na tržište početkom iduće godine. Trenutno Fordovi inžinjeri podvrgavaju strogim testiranjima flotu od šezdesetak prototipova.

Novi će Focus ST imati 2.0-litreni EcoBoost motor s 250 KS. Od takvog se automobila očekuju vrhunske vozne performanse, pa su potrebna brojna testiranja prije nego se konačni proizvod pusti u prodaju.

Fordov RS Team i SVT tim inženjera ima flotu od šezdesetak predserijskih prototipova i podvrgava ih strogom režimu testiranja, kako bi usavršili dinamiku i performanse. Prototipovi su bazirani na serijskom novom Focusu i u nekim dijelovima, na prethodnoj generaciji modela Focus ST.

"Novi Focus ST  očekuje se s nestrpljenjem širom svijeta što je i razumljivo budući da je to naš prvi globalni sportski model. Mora odražavati Fordovu reputaciju dostupnih, a uzbudljivih sportskih inačica manjih sportskih automobila koji pružaju entuzijastima zadovoljstvo, ali koji se mogu koristiti i svakodnevno. Završili smo sam inženjerski posao, a sada koristimo neke od najzahtjevnijih cesti koje pronalazimo u Europi ili Sjevernoj Americi kako bismo ocijenili i usavršili performanse i dinamiku vožnje", rekao je Jost Capito, direktor Fordovog odjela za globalna sportska vozila.

Nedavno je razvojni tim završio zahtjevne testove u hladnim vremenskim uvjetima sjeverne Europe, kao i testove preciznosti i testove za upravljanja.

S novim Focusom ST, ključna točka za Fordov razvojni tim je omogućiti još bolje iskustvo za vozača od visoko usavršenog upravljačkog sustava (EPAS – Electric Power Assist Steering) do jedinstvenih sjedala prilagođenih baš vozaču.

"Baš kao  Focus ST i RS prije njega, konačna verzija novog Focusa ST postići će se nakon konačnih dorada na nekim od najzahtjevnijih cesta koje možemo pronaći od Kalifornije do Nürburgringa, od njemačkih autobahnova do klasičnih britanski cesti", zaključio je Capito.

Izvor: Automoto-portal.hr