Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFord Focus RS za 24 sata Nurburgringa dobili – studenti?

Ford Focus RS za 24 sata Nurburgringa dobili – studenti?


I dok se kod nas vozači utrka bore za svakog mogućeg sponzora, u Njemačkoj je situacija malo drugačija. Naime skupina od 20 studenata sa Sveučilišta primijenjenih umjetnosti, okupili su se u tim FH Köln Motorspot i dobili potpuno novi Ford Focus RS za utrku 24 sata Nurburgringa. Sretno im bilo!!!

Studenti inženjerstva automobil su dobili uz pomoć nekoliko sponzora kao što su tvrtka TRW Automotive, proizvođač guma Dunlop i motorna ulja Castrol. Ford Focus RS, koji su studenti dobili u potpunosti je serijski automobil sa 2.5 litrenim 5 cilindričnim agregatom sa 305 konjskih snaga. Automobil će biti potrebno u potpunosti pripremiti za 24 satnu utrku izdržljivosti, a na čelu tima koji je zadužen za taj posao jest dr.ing. Frank Herman.

To uključuje ugradnju zaštitnog kaveza, Recaro sjedala sa pojasevima u 6 točaka i aparat za gašenje požara. Osim toga, tvrtka TRW poboljšat će kočnice, ugradit će se sigurnosni spremnik goriva, sportski ispušni sustav Bastuck te će automobil biti opremljen hidrauličnim sustavom podizanja vozila za što kraće zaustavljanje u boksu.

Utrka izdržljivosti održat će se na stazi Nordschleife, poznatijoj kao Nurburgring od 13-16 svibnja.

Izvor: Automoto-portal.hr