Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Focus Race Concept na Los Angeles Auto Showu 2010

Ford Focus Race Concept na Los Angeles Auto Showu 2010


Zanmo kako se nova Ford Fiesta već proizvodi na tvorničkim trakama u svom trkaćem i relijaškom izdanju s R2 paketom i izgleda, zvuči i funkcionira sjajno. A što je s Focusom? E, pa, na auto salonu u Los Angelesu, koji će za dva dana otvoriti svoja vrata, moći ćete vidjeti četvrtu generaciju Focusa u moćnoj Race Concept izvedbi.

"Plavi ovalni", kako od milja zovu američki Ford, s ponosom će predstaviti svoj novi trkaći automobil koji pod haubom ima hvaljenu 2,0 litarsku EcoBoost 4-cilindričnu mašinu s 300-tinjak konja, a koja je kao i automobil nastala u zajedničkoj suradnji s Fordom i njihovom trkaćom divizijom. Ford Focus je uspješan trkaći automobil, a ovaj bi trebao biti i još bolji.

Ovo što vidite na slikama je novi Focus s ugrađenim sigurnosnim kavezom u skladu s FIA-inim pravilima. Tu su i posebni AST prilagodljivi branici, Ford Racing paket, 18 inčni kotači, Hoosier trkaće gume i još puno toga.

U unutrašnjosti ćete pronaći Recaro sjedala, AIM MXL Pista podatkovni sustav, sigurnosni pojas s šest točaka, i još puno toga.

U Fordu tvrde kako je interes za ova automobil ogroman u cijelom svijetu, što znači da je vrlo vjerojatno da ćete Focus Race Concept moći negdje vidjeti i u svojoj blizini, na nekoj utrci.