Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaFord Focus kao autonomni automobil očekuje se već 2021. godine

Ford Focus kao autonomni automobil očekuje se već 2021. godine


Američki automobilski gigant za svoj Ford Focus potražio pomoć u BlackBerryju, a kako bi ubrzao razvoj svojih tehnoloških rješenja.

Ovdje se ne radi samo o naprednoj tehnologiji koja se sve češće viđa u automobilima, a koju poznajemo pod nazivom “infotainment”, nego se radi i o tehnološkim rješenjima koja omogućuju autonomnu vožnju automobila bez pomoći vozača. Unajmljenih 400 djelatnija BlackBerryja trebala bi ubrzati ovaj proces implementacije u novom Ford Focusu.

U Fordu itekako znaju kako je povezivost jedna od kritičnih komponenti u razvoju novih automobila, a novi softver i usluge će, kako kažu, nadići očekivanja kupaca. Svoje su partnerstvo BlackBerry i Ford najavili još prošle godine, nakon što je kanadska kompanija odlučila prestati s proizvodnjom smartfona. Softverska stručnost BlackBerryjevih zaposlenika pomoći će Fordu u bržem razvoju njihove popularne Sync tehnologije, za što je američka kompanija platila oko 1 milijardu dolara kanadskim stručnjacima.

Prvi se rezultati ove suradnje ne očekuju tako skoro, ali u obje se kompanije nadaju kako će prvi autonomni automobil biti u prodaji već 2021. godine.