Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliFord Focus Electric će se bolje prodavati od Chevroleta Volt?

Ford Focus Electric će se bolje prodavati od Chevroleta Volt?


Čini se kako je listopad ove godine pravi mjesec za predstavljanje električnih automobila. Iz Forda dolaze dobre vijesti, radi se o Focusu Electric, a jednako glasne su i kompanije koje stoje iza modela Chevrolet Volt i Nissan Leaf. A iduće godine moći ćete ih vidjeti i u prodaji diljem svijeta.

Ford Focus Electric će se očekivano u prodaji na američkom tržištu pojaviti već početkom 2011. godine. U američkoj kompaniji ne kriju zadovoljstvo niti brojke proizvedenih modela za koje očekuju kako će se doslovno razgrabili. Očekuje se da će proizvoditi više od Chevroleta Volt, koji najavljuju proizvodnju od 10.000 do 15.000 električnih vozila, a nešto manje od Nissana Leaf koji će se proizvoditi u 20.000 primjeraka godišnje.

Focus Electric će se proizvoditi u istoj Fordovoj tvornici gdje se proizvodi i benzinski model u tvornici u Wayneu u Michiganu. Imat će "električnu" autonomiju od 100 milja (oko 161 km).

Čini nam se da će se svijet prilagoditi na električne automobile i prije nego što smo očekivali. I bolje, jer izvore tog "goriva" imamo i u Hrvatskoj, tako da nećemo ovisiti o nafti i zemljama koje se bogate na tuđi račun. Mogla bi ekipa s Bliskog Istoka uskoro ponovo zajahati svoje deve 🙂