Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFord Focus 4. generacije dobit će uskoro i novi facelift, razlike minimalne
Ford Focus 4. generacije

Ford Focus 4. generacije dobit će uskoro i novi facelift, razlike minimalne


Jedna od Fordovih perjanica s kojom se uspješno nosi u ovo krizno vrijeme svakako su mala Fiesta i veći Focus. Upravo će novi Ford Focus dobiti svoj facelift.

Nedavno je američka kompanija predstavila prerađeni Ford Focus ST, a ono što ćete vidjeti na slikama je redizajnirani Ford Focus 4. generacije. Na prvi pogled izmjene u vanjskom izgledu su vrlo male, no ipak vidljive. I Focus i Focus ST se na tržištu u novom ruhu očekuju negdje u drugoj polovici iduće 2014. godine, prije toga bi se trebali pojaviti na nekim auto salonima.

Najveća izmjena se ne očekuje na vanjskom izgledu koji je dotjeran i profinjen što su potvrdili i brojni kupci. Ponešto je izmijenjena prednja maska koja je sada niža i djeluje sportski još agresivnije. Ukupno gledajući sve je to minimalna i jedva primjetna kozmetika.

Ford Focus 4. generacije

No, ono što bi trebala biti veća promjena je ponešto u unutrašnjosti, a najviše novi Ford SYNC s MyFord Touch sučeljem, dakle u onom upravljačkom “infotainment” dijelu.

Ne očekuju se niti neke velike promjene u motorizaciji koja je standardno na visini, no očekujemo kako bi se u ponudi trebao naći i najmanji 1,0 litarski EcoBoost benzinac s tri cilindra (proglašen kao najboljim motorom u klasi, možete ga pronaći i u Fiesti), te novi 2.0 litarski motor koji bi mogao imati i do 160 konja, ovisno o tržištu.

Premijerno predstalvjanje novog Ford Focusa očekuje se na američkom auto salonu početkom 2014. godine.

Ford Focus 4. generacije