Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFord Focus 1.0 EcoBoost prvi benzinski automobil s manje od 100 g/km CO2
Ford Focus 1.0 EcoBoost

Ford Focus 1.0 EcoBoost prvi benzinski automobil s manje od 100 g/km CO2


Ford je s ponosom najavio prvi benzinski obiteljski automobil u Europi koji će ponuditi emisije CO2 od 99 g/km CO2. Novi Ford Focus 1.0 EcoBoost imat će potrošnju od 4.3 l/100 km.

Kad se pojavi, novi će Focus biti će Fordov najekonomičniji benzinski autombil kada 2014. godine krene u prodaju. novi Ford Focus 1.0 EcoBoost je pokretan posebno kalibriranom verzijom nagrađenog motora od 100 KS – koristi tehnologiju Ford ECOnetic uključujući posebne gume, jedinstvenu aerodinamiku i izmijenjen sustav mjenjača.

Zanimljivo je kako će novi Ford Focus 1.0 EcoBoost u Ujedinjenom Kraljevstvu biti izuzet iz oporezivanja Vehicle Excise Duty, u Francuskoj će se kvalificirati za 200 eura popusta pri registraciji novog automobila, dok se pri kupnji u Hrvatskoj očekuje ušteda od oko 2.000 kn

Focusov 1.0-litarski EcoBoost postići će ekonomičnost potrošnje goriva vodeću u klasi od 4,3 l/100 km. Opremljen posebno kalibriranim nagrađivanim Fordovim motorom od 100 KS, novi će Focusov 1.0-litarski EcoBoost koristiti tehnologiju Ford ECOnetic, uključujući gume s ultra-niskim otporom pri vrtnji, jedinstvenu aerodinamiku podvozja te izmijenjen sustav mjenjača koji će svi pomoći isporučiti prvi obiteljski benzinski automobil s najekonomičnijom potrošnjom benzina kada sljedeće godine krene u prodaju.

Zahvaljujući niskim emisijama štetnih plinova, novi Ford Focus 1.0 EcoBoost bit će izuzet od cestovnog poreza Vehicle Excise Duty u Ujedinjenoj Kraljevini, a francuski će kupci dobiti popust od 200 eura pri plaćanju poreza za registraciju novih vozila. Po trenutnoj kalkulaciji Posebnog poreza na motorna vozila, kupnjom vozila na našem tržištu uštedjeti će se oko 2.000 kn.

Novi će model biti proizveden u Saarlouisu u Njemačkoj i proširit će broj Focusovih modela s 1.0-litarskim EcoBoost motorom: uz standardnu verziju od 100 KS koja nudi 109 g/km emisija CO2 i verziju od 125 KS koja nudi emisije CO2  od 114 g/km.

Lani uveden u Fiestu, B_MAX, C-MAX i Grand C-MAX sa sedam sjedala, 1.0-litarski EcoBoost motor bit će uveden i u EcoSport SUV te gospodarska vozila Transit Connect i Transit Courier; kamionete Tourneo Connect i Tourneo Courier; i u posve novi Mondeo.

Novi Ford Focus 1.0 EcoBoost koristi turbopunjač niske inercije, podijeljeni sustav hlađenja te izravno ubrizgavanje goriva kako bi ispiručio iznenađujuće razine performansi iz trocilindarskog bloka motora.

Novi Ford Focus 1.0 EcoBoost s emisijama štetnih plinova od  99 g/km također će koristiti čitav niz značajki Fordove ECOnetic tehnoligije, uključujući automatsko pokretanje i zaustavljanje, pametno regenerativno punjenje, aktivno zatvaranje rešetke te Ford EcoMode koji podržava ekonomičniji i ekološki način vožnje.

Ford će objaviti cijene 1.0-litarskog Focus EcoBoosta s emisijama štetnih plinova od 99 g/km malo prije njegova izlaska na tržište sljedeće godine.