Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFord Fiesta ST premijerno predstavljena na 2012 Los Angeles Auto Showu

Ford Fiesta ST premijerno predstavljena na 2012 Los Angeles Auto Showu


Nova Fiesta je jedan od najprodavanijih automobila u klasi. A kakva je njena sportska inačica, Fiesta ST, moći će vidjeti posjetitelji auto sajma u Los Angelesu koji počinje 30. studenog.

Novi Fordov mali kompakt pokreće hvaljeni 1,6 litarski 4-cilindrični EcoBoost koji razvija 197 konja. Pogon je standardno na prednjim kotačima, mjenjač je 6-brzinski ručni, a prosječna potrošnja je čisto solidna, oko 6,9 L/100km.

Dizajnerski gledano, primjećuje se kako je Fiesta ST preuzela ponešto sportskih elemenata od većeg brata Focusa ST. U prodaji će se pojaviti samo s petorim vratima, s posebno dizajniranim prednjim i stražnjim dijelom. Sprijeda je Fiesta ST dobila novi “saćasti” usisnik za zrak i novi branik tako da izgleda vrlo sportski agresivno, dok je straga postavljen novi difuzor, s dvostrukim kromiranim ispušnim sustavom, te novim povećanim stražnjim spojlerom.

Novi su i 17 inčni kotači, kao i nova zaštitna posebna narančasta boja (Molten Orange).  Nova je Fiesta ST i 15 milimetara niža od standardnog modela, a poboljšana je u svim elementima stabilnosti te voznim karakteristikama, da ih posebno ne nabrajamo.

Fiesta je uvijek bila popularni model, tako da ne sumnjamo kako će oni koji žele više snage pod haubom, a ne žele se odvojiti od svog omiljenog modela, radosno posegnuti u džep i priuštiti si novu Fordovu malu jurilicu. U prodaji će se pojaviti najvjerojatnije početkom 2013. godine.