Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFord Fiesta RS WRC premijerno predstavljena na Paris Auto Showu

Ford Fiesta RS WRC premijerno predstavljena na Paris Auto Showu


Mala američka "prznica" koja bi trebala krojiti pravdu iduće WRC sezone, premijerno je predstavljena na aktualnom auto salonu u Parizu. Ford Fiesta RS WRC izgleda odlično, ove je sezone postigla neke zanimljive rezultate, s punom ćemo pažnjom pratiti kako će napredovati iduće sezone.

Podsjetimo se, pod haubom će se nalaziti 1,6 litreni 4-cilindrični EcoBoost turbo-punjeni motor koji će razvijati nevjerojatnih 400 konja. U stvari, Ford nije službeno potvrdio kolika se snaga razvija, ali vjerujemo kako će nova Fiesta biti itekako konkurentska.

Odličan dizajn nova Fiesta RS WRC može zahvaliti europskom ogranku Forda uz pomoć reli partnera M-Sporta. Ovaj se automobil temelji na Fiesti S2000, istom onom modelu koji je pobijedio u Monte Carlo Rallyju. Za tuniranje i snagu mogu se zahvaliti francuskom Pipo Moteuru.

Službeno testiranje počinje već idućeg tjedna na šljunčanim terenima u Španjolskoj, a trajat će oko 2.000 milja. Na testu će voziti Fordove vozačke zvijezde Jari-Matti Latvala i Mikko Hirvonen.

Svoju će premijeru u svjetskom reli prvenstvu nova Fiesta RS WRC doživjeti od 10-13. veljače 2011. godine u švedskom Rally Sweden.