Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFord Explorer – SUV kojeg bi svatko poželio

Ford Explorer – SUV kojeg bi svatko poželio


Nakon višemjesečnog čekanja, konačno smo dočekali novi Ford Explorer, novi model na potpuno novoj platformi. Izgleda odlično, vozne karakteristike su mu izvrsne, lakši je, čvršći, s 4WD pogonom na svim kotačima i s nekoliko inovativnih dijelova za sigurnost putnika. I potrošnja goriva je znatno manja.

Novi Fordov SUV pokretat će dva potpuno nova motora. Prvi je ekološki 2,0 litarski 4-cilindrični EcoBoost motor od 237KS, a drugi je 3,5 litarski V6 s 290 konja. Potrošnja goriva je značajno smanjena u odnosu na prethodnu generaciju V6 i V8 motora za čak 30, odnosno 32%, što je odličan rezultat. Ovje su mašine spojene na novi 6-brzinski automatski mjenjač.

Sigurnost je posebna kategorija kod ovog SUV-a. Za one obiteljski orijentirane kupce sjedala su prilagođena i maloj djeci ali i starijim putnicima u trećoj životnoj dobi. Tu je i poznati Fordov SYNC sustav, SOS Post-Crash Alert sustav za pomoć pri sudarima, kao i sustav za kontrolu u zavojima koji se pali kada prebrzo uđete u zavoj. Sve u svemu, ovo je SUV kojeg bi svatko poželio.

Novi Ford Explorer će se u prodaji pojaviti do kraja ove godine. Ipak, našli smo mu jednu manu – najvjerojatnije ga nećete vidjeti na cestama Lijepe naše. Šteta… 🙂