Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFord Explorer Police Interceptor – ne želite ga vidjeti u retrovizoru!

Ford Explorer Police Interceptor – ne želite ga vidjeti u retrovizoru!


Iako je ovo vijest vezana uz američku policiju, uvijek je lijepo vidjeti njihove "muscle" jurilice. No, što kažete kada ih oboje bojom policije, izgledaju impresivno i zastrašujuće. A konja imaju i više nego dovoljno za lov na vozače koji se ne žele zaustaviti.

Oni malo stariji sjećaju se kako je američka policija dugo imala Ford Crown Victoria, službeni automobil posebno napravljen za jake snage policije koji je bio poznat po tome da je komforan, svestran, prilagodljiv i gotovo neuništiv. No, došla su nova vremena, novi automobili i proizvođači, i policija se modernizirala. Legendarnu Crown Victoriju zamijenila su dva modela – jedan temeljen na Ford Taurus sedanu, a drugi na Ford Explorer SUV-u.

Loša vijest je za one u Čikagu – naime, upravo u tom su gradu naručili 500 novih policijskih automobila i to dva tipa – Ford Police Interceptor Sedan i Ford Police Interceptor Utility. Bez obzira na veliku snagu u motorima u Fordu tvrde kako troše i do 20% manje goriva.

Ford Police Interceptor Sedan dolazi u dva modela – s prednjim pogonom i V6 motorom od 3,5 litara te snagom od 263 konja, te drugi s AWD pogonom na svim kotačima i EcoBoost twin-turbo V6 motorom koji razvija 365 konja. Drugi model, The Police Interceptor Utility, ima V6 motor od  3,7 litara s 300 konja i pogonom na svim kotačima.

Ono što je zanimljivo je da i prednja i stražnja sjedala imaju maksimalnu sigurnost, cijelo je vozilo izuzetno sigurno, imaju napredni AdvanceTrac ESC sustav, sustav upozorenja za "mrtvu točku", sustav upozorenja za prometne gužve te kamere na stražnjem dijelu vozila.

I kako smo već rekli u naslovu – ne želite ga vidjeti u svom retrovizoru u lovu na vas… 🙂