Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportForce India VJM06 novi timski bolid predstavljen u Silverstonu uz vozača Paula di Restu

Force India VJM06 novi timski bolid predstavljen u Silverstonu uz vozača Paula di Restu


Na predstavljanju novog Force India F1 bolida bio je samo jedan vozač – Paul di Resta, jer drugi još nije potvrđen. Ipak, bilo je svečano u Silverstoneu u petak ujutro.

“Po prvi puta sam vidio kako se razvija i kompletira jedan trkaći automobil, što je poseban doživljaj. Naš novi bolid djeluje vrlo imresivno i brzo, što smo vidjeli u tunelu. Vjerujem da ćemo i ove godine biti vrlo konkurentni, a nakon zimske pauze osjećam se svježe i spreman za nove utrke”; izjavio je Di Resta.

Force India VJM06 2013 12

Prošla je sezona bila vrlo uspješna za Force India tim. Završili su na odličnom sedmom konstruktorskom mjestu, ispred Williamsa i Toro Rosso timova, a iza šestog Saubera. Paul Di Resta je imao nekoliko vrlo zapaženih utrka, a sezonu je završio na 14. mjestu. Sjećamo se dobro prošle sezone, bolid Vijaya Mallyje je bio prilično brz.

I u sezoni 2013 žele biti primijećeni i prepoznati, no još ih očekuje “odabir” drugog vozača. I ove godine će koristiti Mercedesov motor, kao i KERS sustav, dok mjenjač potpisuje McLaren Applied Technologies.

U utorak počinju testiranja, vidjet ćemo tko je koliko brz.